Achtergrond  

Gestart als Ing. Werktuigbouwkunde in de vliegtuigbouw, ontwikkeling en vliegtuigmarketing.

Grote diversiteit aan verdere scholing gehad, bedrijfsmatig en op persoonlijk vlak, denk aan Harvard Negotiation, account- en inkoopmanagement, Nyenrode interim management, moderator, Vinoloog blindproever, sjamaan.

Veel ervaring in ICT, begeleiden van projecten, veranderings- en kwalitietsprocessen, onderhandeligen, opstelllen van contracten en samenwerking structuren.

Bergaltieven heeft een divers aan organisatie-, coachings-, kostenbesparende-, ontwikkelings- en bemiddelingsopdrachten gedaan binnen het MKB en bij (inter) nationale ondernemingen en organisaties. denk aan Fokker, Compaq, Siemens, ING, Kluwer,...

Verschillende ondernemingen geleid, opgezet en ondernemers begeleid.

Wat mij boeit en in alles terugkomt, “wat is hier echt aan de hand ?” Hiervan heldere plaatjes maken en concepten voor mogelijkheden ontwikkelen. Zodat de situatie inzichtelijk, bespreekbaar wordt en ontwikkeling ingezet kan worden.

Veel situaties en opdrachten leiden naar mijn ervaring niet tot oplossingen of worden herhaald in de een of andere vorm. Daarom heb ik mij steeds meer verdiept in "waarom" projecten, ondernemingen en overheden succesvol zijn of juist niet. Juist hierin blijkt voor mij een grote toegevoegde waarde te liggen, als coach voor ondernemers en inherent voor ondernemingen.

Hieruit is als vanzelf mijn zoektocht naar waar leiderschap ontstaan.

Het bevragen en uitdagen van de ondernemer zelf in eerste instantie opent deuren voor ontwikkeling.

"Sun-tzu, Kunst van het oorlogvoeren: de omgeving, omstandigheden, jezelf en betrokkenen kennen, voorbereid zijn op wat gaat komen, vanuit overzicht, inzicht en wijsheid, strategie"

Wij zetten ons hier graag voor in en dat doe je samen!