Inspiratie

Bronnen voor inzicht, inspiratie en attitude

“Maak en doe in alles beste, voorbij verwachtingen, de beste ultieme producten, systemen en omgevingen”.

Deze principes in alles leidend laten zijn voor continue blijvende werkeljke ontwikkeling

“Doe waar je blij van wordt, iedere dag weer, zorg voor het juiste team, vanuit klant behoefte, medewerkers – managers – directie die doen wat nodig is, houd vast aan wat belangrijk is”.

Steve Jobs, Apple en Pixar

De omgeving, omstandigheden, jezelf en betrokkenen kennen, voorbereid zijn op wat mogelijk gaat komen, vanuit overzicht, inzicht en wijsheid, strategie.

Sun-tzu, Kunst van het oorlogvoeren

Zijn grote werken, briefwisselingen en ander werk. Politieke en strategische inzichten, die meer dan ooit ook sprekend zijn voor de tijd waarin wij nu leven en voor wat mogelijk komt.

Machiavelli, Il Principe - de heerser

Oog van wijsheid, inzicht, samenhang, dagmeditaties en vele inspirerende werken.

Dalai Lama

Kwantum Bewustzijn, Hearts on Fire, Chaos Theorie, Intimate relationships, onderzoeken van werkelijkheden, vraag jezelf eens af bij een opkomende gedachte af: wie spreekt hier? En wie is die ik?

Wolinsky

Een beknopte geschiedenis van alles, met 4 quadranten inzicht: invalshoeken om vanuit verschillende percepties naar situaties en werkelijkheden te kijken, kwaliteiten in samenhang te ervaren en in effectieve balans te creëren

Ken Wilber, filosoof

No Boundary: iedere grens die je wegneemt zorgt ook voor een nieuwe grens, westerse versus oosterse percepties, Who leaves flatland behind?

Ken Wilber, filosoof

Alles leven als een droom, droom en slaapyoga, leven is hiermee veel rijker en creatiever.

Tenzin Wangyal Rimpoche

Onderzoeken van werkelijkheden, waaronder het dynamisch eneagram.

Gurdjieff, Sufi meester

Het Tibetaanse boek van leven en sterven.

Sogyal Rimpoche

Sprekende stilte, Realizing abiding peace and happiness.

Sri Ramana Maharshi

21 lessen voor de 21e eeuw, Sapiens, Homo Deus, helder historisch inzicht en kijkrichtingen naar wat is en mogelijk komt.

Yuval Noah Harari

Waaronder “the future of the brain”, “the future of humanity”, brede overwegend wetenschappelijke achtergronden over waar wij als mens, levende wezens naar toe bewegen en wat wellicht mogelijk is.

Michio Kaku

De vijfde discipline, de kunst en praktijk van de lerende organisatie, inzichten voor systeemdenken.

Peter Senge

Invloed, de zes geheimen van overtuigen, is iets gekocht, bedacht, aangehangen, ondernomen dan begint de mens verhalen te maken om deze positie te rechtvaardigen.

Robert Cialdini

Ethica & het raadsel Spinoza

Spinoza

Een kleine geschiedenis van Amsterdam, ontstaan van een natie en culturen, waaronder een van de meest ondernemende ooit.

Geert Mak

De terugkeer van de koning, het boek voor mannen & leiderschap, veel plezier en basis voor mannelijkheid die werkelijk toevoegt in deze tijd.

Ton van der Kroon

× Hoe kan ik je helpen?