Werkwijze en Tarief


We beginnen met een startgesprek voor het helder krijgen en verdiepen van de vraag. Veelal aan de hand van "Concept Ontwikkel" aanpak, hierbij ontstaan vanuit inzicht en samenhang direct al mogelijke oplossingsrichtingen.

Mogelijkheden en werkelijke ontwikkelingen liggen meestal voorbij de oorspronkelijke vraag, is onze ervaring. Wees verwondert, vier resultaten, waardeer vooral "op pad te zijn".

Aandacht is gericht op het ontwikkelen van je persoonlijk leiderschap en ontwikkelen leiderschap in je organisatie. Je doet het samen. Wil je prijs als onderscheidend vermogen of wil je een onderscheidend product, business en organisatie. Waar zit je op deze lijn? Ontspannen, leren ontspannen als basis voor creatie en succes. Daar helpen wij graag bij.

In eerste instantie één op één uitwisselingen. Aanvullend meekijken en waar mogelijk bijsturen van bijvoorbeeld visie, strategie, management, organisatie, samenwerking, business of product ontwikkeling. Maar ook gerichte coaching voor gewenste veranderingen en ontwikelingen binnen de organisatie, van projecten, kwaliteit, teams en medewerkers.

Frequentie is een of enkele malen per maand enkele uren tot enkele dagdelen. In het begin is de begeleiding vaak intensiever om direct resultaten te behalen en om een basis te leggen voor verdere ontwikkelingen. Het idee is jezelf, je organisatie en mensen steeds beter en sterker te maken, inzichten te vergroten, leiderschap op meerdere niveaus op een hoger niveau brengen, voor alle betrokkenen je organisatie onderscheidend en succesvol te maken.

Dus eerst een startgesprek van 2 tot 3 uur, waarvoor we op vooraf een fixed bedrag overeenkomen.

Afspraken voor verdere werkzaamheden maken we tijdens het startgesprek.