Over helpen en bijdragen

Over helpen en bijdragen

Help graag anderen met wie ik samenwerk en daarbuiten om inzicht en overzicht te creëren en visie te ontwikkelen. Ervaar het als basis en continu proces voor zelfontwikkeling, bijdragen aan ontwikkeling van de wereld om mij heen en bijdragen aan een betere samenleving.

Verbaas mij steeds meer over toenemende en steeds groter wordende eigenbelangen en ontbrekende samenwerking in veel van wat we zien om ons heen, beide in mijn ogen sleutels om serieus te nemen voor succes op vrijwel alles.

Ontwikkelen en innovatie zijn geen doel op zich. Voor wie of wat voegt het wat toe? Ont-wikkelen mag ook bekeken worden als wat niet (meer) werkt of functioneert loslaten, als het ware deze wikkels eraf halen, wat weer ruimte geeft voor ruimere perspectieven en ontplooiing zowel als persoon als business, echte ontwikkeling.

Conclusie

Stel de vraag wat “helpen” betekent voor jezelf en/of voor wie wordt geholpen, draai de rollen hiervoor enkele malen om en denk niet voor de ander. Kijk naar eigen bijdragen, wat draagt het werkelijk bij? Werk samen en volg hierin overeenkomstige routes.

× Hoe kan ik je helpen?