Zijn er verschillen tussen zakelijke, werk en familiale belangen?

Zijn er verschillen tussen zakelijke, werk en familiale belangen?

Vooraf wat stellingen:

Als mens gebruiken we het woord, veelal worden niet causale argumenten gebruikt om dingen gedaan te krijgen en anderen voor je kar te spannen.

Een bedrijf kun je inwisselen, personeel en management kun je vervangen. Families bestaan gewoon, met of zonder onzin.

Alles draagt een eigen cultuur, schuif een deur op, alles heeft een eigen unieke samenhang, zo ook families, organisaties en bedrijven.

Families, familiecultuur, gezinscultuur worden door eenieder meegedragen in iedere andere samenhang waarin men zich begeeft waaronder bijvoorbeeld bedrijven, interessant want daar besteden we veel tijd aan. Echter iedere deelnemer speelt daarin delen en rollen van z’n eigen familiesituatie, zoals deze bewust meestal onbewust voor de betreffende persoon bestaan, zoals ze bestaan op dit moment of oppoppen wanneer er situaties ontstaan, trances we live as a person, as a group, as companies. Maar wanneer iedereen dit in minder of meerdere mate doet dan rest de vraag wie praat en dan met wie en waar gaat het dan over? Hoe groter de organisatie hoe complexer het wordt.

Op familieniveau weet ieder familielid de eigen situatie en die van de anderen geheel naar eigen inzichten te duiden, zo ook alle anderen. Omdat we familie zijn, zijn we vaak geneigd dit tot een zeker niveau toe te staan, het is bijvoorbeeld altijd zo gegaan, als ook macht en financiële afhankelijkheden om er maar enkele te noemen. Bij bedrijven loopt dit als bedrijf eenvoudig uit de hand, omdat creëren is samen creëren of het creëren stagneert en de toko houdt op te bestaan. In goede bedrijven is er goed management die balans weet te houden in essentiële aspecten van bestaan, voortbestaan en creatie, mede daarom zijn het “goede” bedrijven.

Conclusie

Eigenbelangen en ontbrekende samenwerking is overal steeds nadrukkelijker aanwezig, niets nieuws maar heeft vele nadelige bijwerkingen. Daarbij zijn er slechts weinigen die actief verantwoordelijkheid en positieve invloed die werkelijk bijdragen kunnen of willen uitoefenen.

Om dit te beteugelen en in succesvolle banen te leiden hebben we daarom bewuste (bij)sturing en echte leiders nodig, op alle vlakken en niveaus. Mensen en organisaties die verantwoordelijk willen en kunnen nemen om los van eigen belang, je wordt al gecompenseerd voor je job, het juiste te doen in alles wat je doet. Zakelijk, overheden als ook in je familie, de principes gelden overal.

Met elkaar verder willen en kunnen kijken dan de eigen spreekwoordelijke neus. Collectief wakker willen zijn voor essentiële issues die ons allen aan horen te gaan. Voorbij rond blijven hangen in eigen onuitgewerkte sores, uitbuiting of eigen belang, ja daar voorbij, op naar continue successen, bestendige successen door samenwerking en gemeenschappelijk te behalen doelen.

× Hoe kan ik je helpen?