Wijs gebruik van tong en hersenen

Interessant stuk van een interessante professor uit het nrc van vandaag, met “interssante” bijwerkingen.

Geen stuk om te wijzen, maar voor een ieder globaly, dus ook voor ons om slechts wijsheid en wat bijdraagt te delen, krijgen we een mooiere, betere wereld van, zo kunnen ook wij daaraan bijdragen en dit uitdragen waar we kunnen!

In Amsterdam werd je vroeger niet zo maar aan de schandpaal gezet of terecht gesteld, was slecht voor de handel! Spaanse en/of Franse legers of misschien wel beiden lokten ze de klaarstaande polders in die ze vervolgens vol lieten lopen, ja ze kwamen met slechte bedoelingen, weinigen overleefden het. Vervolgens verkochten ze (de Hollanders, Amsterdammers) schepen aan de overlevenden om terug naar huis te kunnen gaan, ja handel is handel, zijn we goed in, konden ze het thuis ook vertellen.

Wanneer mensen in Amsterdam toch notoir doorgingen met slecht, kwaadspreken en/of roddel dan hadden ze er een relatief milde straf voor, je werd met tong aan de sponning van je voordeur aan de straatkant gespijkerd zodat direct duidelijk was waar het over ging.

Tot zover hierover, want de tong mag anders worden ingezet, zoals om te eten, te proeven, om in schoonheid jezelf te laten klinken, elkaar en het leven te eren. Onze hersenen en gevoel mogen hierbij  voedend zijn……..

× Hoe kan ik je helpen?